Endelig har solen kommet og jeg har kastet meg ut på terrassen etter jobb. Jeg driver en hudpleie klinikk i Moss sentrum og det er på denne årstiden vi har ekstra stor pågang. Jeg kjenner at det gjør godt å hente inn litt energi fra sollys og frisk luft.

Som hudpleier er jeg veldig forsiktig med å sole meg. Jeg passer alltid på å bruke solkrem, spf 30 på kroppen og spf 50 i ansiktet. Jeg sørger også for at hals og brystparti får spf 50. Solen er den kilden som sørger for at huden får tidligere aldringstegn. For å være helt er ærlig har jeg vært superhysterisk frem til i fjor for å sole meg. Men i de siste årene har jeg lært at det er viktig å ta i mot noe av det jorden gir oss. Solen er den kilden som gir oss naturlig vitamin D. Noen ganger tar jeg det jeg kaller små sol dypp, det vil si at jeg går ut i solen med spf 50 i ansiktet, alltid solbriller men uten spf på kroppen i ca 20- 30 min . Dette for at kroppen skal få større opptak av vitamin D.

I ungdommen tok jeg meg mye i solarium, jeg slet med mye akne. Mye bruk av solarium vil jeg absolutt ikke anbefale. Et par timer i året skader ikke, men bruk solkrem. Hadde jeg vist det jeg vet nå da jeg var ung hadde begynt med gode hudpleie rutiner og tatt kosttilskudd for å stabilisere blodsukkeret. Jeg var så heldig å komme ut av den perioden uten å få noen arr eller skader i huden. Men i senere tid har jeg som erfaren hudpleier sett at skader i ung alder kan komme frem når man blir eldre kollagenet reduseres. Så jeg tenker at de gode hudpleie rutinene jeg fikk etterhvert har gjordt sitt.

Jeg startet med utdannelse for å bli fotterapeut i 1995 og startet Jeanettes Fotklinikk etter endt utdannelse 7. juli 1997. Året etter fikk jeg samarbeid med en hudpleie salong. Fra den tid frem til nå har jeg vært kjempe nøye med gode hudpleie rutinene mine og kan si at i en alder av 42 har de hudpleie rutinene gitt meg gode resultater. Ihvertfall iforhold til å forebygge rynker. Kundene mine spør meg om hva jeg gjør siden jeg har så glatt hud og ikke har rynker under øyne.

Svaret mitt er at jeg renser og smører huden morgen og kveld. Jeg bruker serum og aromaessens og avslutter alltid med en god krem. Jeg bruker alltid solkrem i ansiktet når jeg er ute i solen og jeg bruker også solbriller. Når jeg smører ansiktet drar jeg alltid produktene nedover halsen og ned på bryst partiet. Huden under øyne er veldig tynn og er det ett sted rynker kommer først så er det under øynene. Jeg bruker peeling og ansiktsmaske en gang i uken. Og noen ganger sover jeg med en fuktighets maske.

Mai 2003 endret livet mitt seg fullstendig. Jeg var gravid nesten 8 måneder på vei. Jeg hadde søkt på hudpleieskolen for høsten 2004 ettersom jeg skulle ha permisjon og siden jeg hadde inngått en avtale med ei som skulle jobbe for meg. Jeg tenkte at jeg likså godt kunne bli borte fra jobb et år til. Så kom den triste beskjeden.

Barnet mitt døde i mors liv. Hele livet mitt raset sammen. Jeg trudde aldri at dette skulle skje meg. Helt utrolig men oppi det hele klarte jeg å holde mitt hode klart. Det det jeg tenkte mest, var hva skulle jeg gjøre nå?

Jeg hadde ansatt ei som hadde sagt opp jobben sin. Og der jeg leide var det ikke plass til to. Ideen kom raskt da jeg husket at den hudpleieskolen jeg hadde søkt på for 2004 måtte ha misforstått for hvilket år jeg hadde søkt for. Jeg hadde fått en innkallelse til interjuv noen dager i forveien før den vonde, grusomme og tragiske hendelsen. Så da bestemte jeg meg for å ta den utdannelsen og den fullførte jeg. Det ble et veldig tøft år for meg men jeg klarte det.

Høsten 2003 avsluttet jeg leieforholdet til den hudpleie salongen jeg leide i og gikk mine egne veier. Jeg gikk på hudpleieskolen og hadde en fotterapeut ansatt. Juni 2004 startet jeg opp Klinikken for han & henne i Moss som nyutdannet hudpleier.

I de senere år har jeg utdannet meg som kostholdsveileder og ernæringsterapeut. Jeg så etterhvert at det var en sammenheng mellom kostholdet og huden. Jeg klarte ikke la den tanken vekk fra meg så jeg tok et dypt dykk ned i ernæringsverden. Det var som jeg antok, stress. Stress spesielt langvarig stress er og er roten til de fleste hudproblemer. Dette fordi at kroppen går i en fight or fligth tilstand og kroppen skrur ned flere av dens funksjoner. Ved dette vil kroppens opptak av vitaminer og mineraler bli mindre. Huden vil bli dehydrert og det er her det er blant annet viktig å få tilpasset riktige hudpleie produkter.

Min kompetanse er din trygghet. Ta kontakt for spørsmål eller mer informasjon.

Jeg ønsker deg fortsatt fin sommer!

Klem fra Jeanette